Kategórie
Alkalizácia a odkyslenie čo jeme Recepty Vitamíny

Plnená žltá tekvica

Pre prípravu 4 porcií budete potrebovať:

  • 2 malé žlté tekvice, rozpolené a zbavené semien
  • ¼ šálky vody
  • ½ šálky cibule, nakrájanej na kocky
  • ½ šálky mrkvy, nakrájanej na kocky
  • ½ šálky červenej papriky, nakrájanej na kocky
  • ½ šálky cukiny, nakrájanej na hrubé plátky
  • ½ čajovej lyžičky cesnaku, nakrájaného nadrobno
  • sprej proti pripečeniu (zmes vody, olivového olej a himalájskej soli)

Nahrejte rúru na 180 °C. Veľký pekáč postriekajte sprejom proti pripečeniu. Uložte doň polovice žltých tekvíc rozrezanou stranou nadol a 10 až 15 minút ich duste v ¼ šálke vody. Zvyšné prísady zľahka poduste nad parou, no iba niekoľko minút za  častého miešania. Zmes osoľte a pridajte mleté čierne korenie a nakrájanú čili papričku, pokiaľ obľubujete ostrejšie jedlá. Lyžicou preneste zeleninu do polovíc tekvíc. Pečte spolu prinližne20 – 25 minút alebo dovtedy, kým tekvica nie je mákká. Ako prílohu môžete podať ryžu, či nové zemiaky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *