Recept na 4 porcie
- 1 pór, dobre očistený a nakrájaný na kolieska 8 mm
- 1 čajová lyžička čerstvého zázvoru, nakrájaného na tenké plátky
- 1–2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 šálka čerstvého mandľového mlieka
- 2 šálky zeleninového vývaru
- ½-1 čajová lyžička morskej, alebo himalájskej soli
V hrnci orestujte pór a zázvor na oleji do zmäknutia a zhnednutia okrajov. Potom ich zmixujte na kuchynskom robote a vráťte zmes spát do hrnca. Pridajte mandľové mlieko, vývar a soľ. Ohrejte a podávajte. Pred servírovaním pridajte čerstvú petržlenovú vňať.
Obmena:
K póru a zázvoru pridajte 1-2 strúčiky cesnaku a do polévky zamiešajte orestovanou, na kocky nakrájanú papriku.