Kategórie
Alkalizácia a odkyslenie Články Dr. Younga čo jeme Očista a detox organizmu Prekyslenie Zdravá strava

Používate umelé sladidlá?

Zvyknete si prisladzovať svoju kávičku, či čajík rôznymi umelými sladidlami, či siahate po tzv “light” nápojoch v presvedčení,  že robíte niečo pre svoje zdravie?

Čo si o tom myslí Dr. Robert Young?

Umelé sladidlá pôsobia okysľujúco. Patrí medzi ne aspartám (Nutrasweet), sacharín (Sweet and Low), neotám, sukralóza (Splenda), acesulfám (Sunette, Sweet & Safe, Sweet One) a cyklamát. V ľudskom organizme sa všetky rozkladajú na smrteľne jedovaté kyseliny. Napríklad, keď zjete aspartám, jedna z jeho zložiek nazývaná metylalkohol (metanol) sa premení na formaldehyd, nebezpečný neurotoxín a známy karcinogén! A to nie je všetko. Z formaldehydu totiž vzniká kyselina mravčia (svoje pomenovanie dostala podľa toho, že pri útoku ju používajú jedovaté mravce rodu Solenopsis). A to je len jedna zložka jedného z mnohých umelých sladidiel.

Konzumácia umelých sladidiel spôsobuje širokú škálu príznakov, ako sú bolesť hlavy, migréna, závraty, epileptické záchvaty, depresia, únava, podráždenosť, zvýšená frekvencia srdca, búšenie srdca, nespavosť, poruchy zraku, poruchy sluchu, zvonenie v ušiach, priberanie, necitlivosť, svalové kŕče, bolesť kĺbov, sťažené dýchanie, záchvaty úzkosti, zlá artikulácia a strata chuti. Umelé sladidlá môžu spôsobiť alebo zhoršiť artritídu, chronickú únavu, cukrovku, fibromyalgiu, mozgové nádory, roztrúsenú sklerózu, Parkinsonovu chorobu, Alzheimerovu chorobu, lupus, mentálnu retardáciu, vrodené chyby, poruchy štítnej žľazy a lymfómy. Nedovoľte, aby sa dostali do vášho tela a naplno rozvinuli svoje ničivé schopnosti.

Medzi bezpečnejšie sladidlá patria prírodné rastlinné zdroje, napríklad stévia alebo čakanka, ktoré dostanete kúpiť v obchode so zdravou výživou.

Zdroj: Úryvok uz knihy Zázračné pH od Dr.R.Younga

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *