1. Avokádo obsahuje 18 aminokyselín, ktoré sú potrebné pre vytvorenie kompletného proteínu, ktorý naše telo dokáže využiť omnoho efektívnejšie ako proteíny z mäsa.
2. Avokádo obsahuje viac prírodnej vlákniny ako akékoľvek iné ovocie. Táto vláknina pomáha pri odbúravaní kyselín zo stravy a metabolických kyselín a pri celkovom vstrebávaní živín.
3. Zdravé tuky v avokáde zvyšujú „dobrý“ cholesterol (HDL) a zároveň znižujú „zlý“ cholesterol (LDL) a triglycerídy o 20%.
4. Avokádo obsahuje o 35% viac draslíka ako banán. Draslík je dôležitý pre regulovanie krvného tlaku a udržiavanie alkalického dizajnu tekutín tela.
5. Avokádo poskytuje luteín potrebný pre ochranu pred degeneráciou očí vekom a pred rakovinou reprodukčných orgánov.
6. Proti-zápaplové a odkysľujúce vlastnosti avokáda pomáhajú pri prevencii a/alebo liečbe reumatickej artritíde.
7. Dostatočné množstvo kyseliny olejovej zlepšuje kardiovaskulárny systém a chráni pred rakovinou prsníka a prostaty.
8. Vitamín B6 a kyselina listová kontrolujú úrovne homocysteínu – vysoké množstvo homocysteínu má spojitosť so zvýšeným rizikom úmrtia na srdcové ochorenie.
9. Glutathion nabudí imunitný systém tela, udržiava zdravú nervovú sústavu a je silným antioxidantom pre redukciu a elemináciu kyselín zo stravy a metabolizmu.
10. Avokádo má odkysľujúci vplyv na krv a tkanivá.